Bu Blogda Ara

8 Nisan 2013 Pazartesi

. . . Hoşgeldiniz . . .


Merhaba yemek düşkünü, mutfak dostları,

Biz mutfak delileri olarak,bundan sonra hem blog sayfasından hem de madsheep.biz web sitesinden birlikte lezzet keşifleri yapacağız.
Her hafta yazılarımız,videolarımız,tariflerimiz,fotoğraflarımız ve birbirinden güzel ürünlerimizle sizlerle birlikte olacağız.

Sizlere mutfağın iyisi kötüsü artısı eksisi heyecanı stresi herşeyini anlatacağım.Bazen bir hikeye okuyormuş hissine kapılacak bazen ise şaşıracaksınız.
Biz mutfak sanatçıları , bir ressam , bir şair  , bir heykeltraş , br yönetmen , bir orkestra şefi gibiyizdir mutfakta , çünkü mutfak bunların hepsini içerisinde yaşar ;  görmek ,yansıtmak , koklamak,duyurmak,yön vermek,hedef göstermek,yönetmek,uygulamak,kontrol etmek ve sunmak.
Bunların hepsini ilmik ilmik dokuyarak titizlikle yapmak gerekir.
Masanın başında bekleyen siz değerli misafirlerimize beklediğinize değer ve sizi gülümsetecek bir şey sunmalıyız.
Bu o taraftan bakıldığında kolay gözükse de o kadar da kolay olmadığını sizin tarafınızdan size anlatacağım.
Aslında biraz düşünürseniz hak vereceksiniz.Şöyle bir yol izleyelim; Her gün evde 4 kişilik yemek hazırlıyorsunuz.Ve hafta sonu uzaklardan çok sevdiğiniz akrabalarınızdan 6 kişi ve hiçte birbirinizden haz etmediğiniz 1 kişi üç çocuğuyla geliyor .Böylece evde toplam 14 kişi olacaksınız. Hemen neler yapacağınıza karar verip bir liste hazırlarsınız amacınız bellidir gelecek misafirlerinizi iyi bir şekilde ağırlayıp onları memnun etmek.Bunun için herşeyin güzel olmasına dikkat eder , en küçük bir hatanın olmaması için çabalar,dua edersiniz.Bu yoğun ve stresli geçen günler den sonra o gün gelir ve kapınızı çalar;telaşe başlar.Onları güzelce ağırlar hoş sohbetler edilir gün biter ve siz derin bir oh çeker, allaha şükredersiniz.Ama gün içinde ki stresi anlatmaya kelimeler yetmez.
Siz bu kadar stresi sevdikleriniz ve sevmediklerinz için çekiyorsunuz , ama biz mutfaklarda misafirlerimizin kim olup olmadığına bakmadan sadece en lezzetlisi en iyisi çıksın ve mutlu etsin diye uğraşıyoruz.
Tabi bu uğraşmanın sonunda siz misafirlerimizden aldığımız güzel tepkiler bizim tüm yorgunluğumuzu üstümüzden alıyor.Tıpkı bir tiyatro sanatçısınınn oyununu oynadıktan sonra alkışlanarak işini güzel yaptığı hissiyle evine gitmesi gibi bizlerde o güzel sözleri bekliyoruz.
Çünkü biz sizleri mutlu etmek istiyoruz.
Önümüzde ki ay mutfağın içinde ki o hareketliliğin nasıl işlediğini anlatacağım.
Her anınızı dolu dolu yaşam zevki ve yemek zevkiyle geçirmeniz dileğiyle.
                                                                                                                                   Hoşçakalın.

  



Nane ve Bezelye Dolgulu Ravioli

·         100 gr Un
·         1 adet Yumurta
·         150 gr Bezelye
·         5 yaprak Taze Nane
·         20 gr Tereyağı
·         25 gr Van  Otlu Peyniri
·         50 ml Krema
·         10 gr Pastırma
·         2 yaprak Taze Nane Yaprağı
·         6 ‘şar gr  Tuz & Karabiber

Yapılışı:
Bezelyeler haşlanır. Tuz, karabiber, tereyağı ve ince kıyım nane eklenir. Katı bir püre elde edilir. Cevizden biraz küçük toplar yapılır.
Makarna hamuru hazırlanır ve açılır ardından forma ile yuvarlak şekilde kesilir. Yumurta beyazı sürünür ve toplar iki hamur arasına yerleştirilip kapatılır.
Krema ısıtılır ve içine van otlu peynir küpleri atılarak iyice karıştırılır ve sos elde edilir.
Pastırmalar ince şeritler halinde kesilir ve yağda kıtır olacak şekilde sote edilir.
Raviolilerden 3 tanesi kaynar sıcak suya atılır. Makarnamız taze olduğundan 5 dakika yeterli gelecektir. Hazır sos tavada ısıtılır ve içine pişen ravioliler konarak sote edilir.
Soslu Ravioliler tabağa konup üzerine pastırma kıtırları serpilir ve taze nane dalı ile süslenir.
                                                                                                                                      
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder